måndag 7 oktober 2019

Något nytt

Att göra flasketiketter är nytt för mig. Jag har sett en del bilder, men bestämde mig för att hitta på något eget. Ingen mall eller beskrivning - bara lite hittepå. Men det blev ganska bra ändå.






Ett par vantar har det också blivit. Tur att jag äntligen fick användning av embosdingfoldern.



söndag 24 mars 2019

Dags för påskkort

Nu är våren äntligen här! Härligt med blommor och pasteller! Och ändå är jag helt insnöad - i stenciler och strukturpasta. Kul med lapptäcksteknik tillsammans med distress crayons och stenciler. Här ett par påskkort och ett fjärilskort. Påskliljorna fick jag med mig hem från senaste utflykten till Halmstad.
 Äggen är egentligen en ballongstans, som jag har klippt av stroppen på. Färgat med distress ink pads på glansigt fotopapper.
Hönsnätet är en stencil från Dutch Doobadoo. De gör fina stenciler, tycker jag. Jag  har en med tegelstenar också.
Och här är tegelstenarna...

måndag 4 mars 2019

Struktur

Jag har börjat kika på mixed media. Framför allt är jag inne på strukturpasta. Just nu prövar jag olika sätt att använda stenciler. Här är två exempel på det.

Stjärnor:

 Solstrålar:




lördag 2 mars 2019

Resultatet av Hamburgresan

 Förra veckan gjorde min syster och jag några glada dagar i Hamburg. Ett mål med resan var att se vad staden hade att erbjuda gällande scrapbookingaffärer. Inte så mycket, visade det sig. Men ett par saker ficka jag ju ta med mig ialla fall. Man åker inte till S-Bahns ändstation och längre för att komma tomhänt tillbaka. I väskan hem hamnade därför en stämpel, två glitterlim, strukturpasta, spackelspatel och ett litet staffli. På kortet nedan har jag använt ett par av grejerna.



Över rivna boksidor har jag spacklat med strukturpastan och sedan lagt mönster med hjälp av stenciler. Det tar ett tag att torka. Jag får träna mitt tålamod. En annan stencil + distress oxide till blommorna. Fyllde i konturerna med penna. Lite grönt, tyskt glitterlim i hörnen. Billigare än Rangers. Förstår varför. Segt. Resultatet blev ganska trevligt, tycker jag. Men det finns mycket att lära om strukturpastan. Många möjligheter. Sånt gillas.

tisdag 1 januari 2019

Textkort

Det finns hur många fina stämplar som helst med roliga texter till. Men nästan alla är på engelska. Att översätta dem funkar ibland. Jag har visserligen flera olika bokstavsstämplar, men det är enklare att skriva för hand. Det ger dessutom ett annat uttryck till kortet. Just nu håller jag på att slakta en tysk bok. Det är roligt att stämpla på boksidor, tycker jag.