söndag 31 juli 2016

Svarta ramar

Jag har experimenterat med färger igen. Inte med själva tekniken, utan vad jag kan göra med det färgade pappret. 

Jag hade en tanke när jag började svampa direkt på kortet. I vanliga fall jobbar jag på en bit cardstock som jag sedan limmar fast på kortet, men min plan var att göra ett fönster i embossat vitt eller svart cardstock. Hur jag än gjorde blev jag inte nöjd. Till slut hade jag ett antal svarta ramar. Resultatet är här nedan. Snyggt? Tja, jag vet inte. Men åtminstone något nytt.


Efter det gjorde jag några enkla varianter av fjärilskortet som jag gjorde förra veckan. Nu med blommor och moln istället för fjärilar (eftersom jag har lånat ut mina fjärildies).




tisdag 26 juli 2016

Olika stilar

För ett tag sedan fyndade jag några pepparkaksgubbar på Panduro. Idag var det dags att använda en av dem. Egentligen ska man kanske ha tre gubbar (som i sången) , men de fick inte plats på min lilla plåt. I efterhand retar jag mig lite på att jag tänkte så fel med grytvanten. Någon annan än jag som ser?

Sedan blev jag så inspirerad av vad jag sett på ett forum på fb; att använda snöflingor som bakgrund. Har även "sytt" kanterna. Det finns flera olika verktyg för detta. Jag tog helt sonika en linjal och en penna :-) Distressade kanter ger kontrast mellan lagren - en liten detalj som gör mycket.


måndag 25 juli 2016

Att förstöra en die

Är det någon mer än jag som har svårt att få den här typen av dies att fungera bra?
Dessa två följde med min Big Shot och jag har framför allt aldrig fått fjärilen att funka. Jag har provat flera lager cardstock, hobbyskum, cardstock + skum... Ingenting har funkat. Nu funderade jag på att slänga skiten (ja, om det inte funkar så är det skit). Men innan den hamnade i soptunnan tänkte jag testa en sak. Fram med skalpellen!
Jag pillade bort det grå skummet (här visar jag på en annan die eftersom jag redan har gjort det på fjärilen) och voilà! 
Fungerar jättefint! Måste bara göra rent den bättre med bensin. Sedan gjorde jag samma sak med en cupcake-die som har varit svåranvänd. Mycket bättre även här. Vad glad jag blev!



lördag 23 juli 2016

Fjärilar

Det här kortet var roligt att göra. Som så ofta har jag inspirerats av Pinterest, men gjort det med mina förutsättningar. Jag har t.ex. inte samma papper eller färger. Inte heller samma dies eller stämplar. Så det här kortet är mitt. Eller med tanke på fjärilarna kanske Annes...?


tisdag 19 juli 2016

Årets första

Idag har jag haft en riktigt härlig eftermiddag. Pokémonjakt, fika och pyssel med bästa Anne, Kajsa och Meja. Och en "produkt" blev det: Årets första julkort.


tisdag 12 juli 2016

Tilda + en bil

Panduro Hobbys Tilda-serie är fin, men kan bli lite för söt ibland. Det gäller att balansera med lite jordnära färger. Om jag kan, klipper jag bort änglavingarna. Här har jag använt Tilda-cut outs på en embossad bakgrund med distress ink. Pappret är naturfärgat. Sedan har jag använt walnut stain och black soot.

Antique linen och vintage photo.

Shabby shutters.

Ljusblått papper + milled lavender och walnut stain. Ny bilstans dessutom.



söndag 10 juli 2016

Olika sätt att använda samma sak

Det gäller så klart distress ink pads. Jag var lite för snabb med att plasta in korten, men jag tror att det syns ganska bra i alla fall.

På första kortet har jag använt tegelväggen och katten, som jag visat i tidigare inlägg. Här har jag också klippt sönder en clearstamp - igen! Ja, men tankebubblorna var ju åt fel håll! Då åker saxen fram. Så kom dessutom glitterlimmet till heders igen.

På andra kortet har jag använt pappret med allium (?) som jag lekte fram häromdagen. Satte det bakom ett embossat papper med fönster. Här distressade jag kanterna med "vintage photo". Lite snöre och sen var det klart.

På det tredje kortet har jag använt färgen i en embossingfolder. Cupcaken är dubbel med distanskuddar emellan. Den stansen var inte lätt att använda, men med tredubbelt papper/skum i Big shotmaskinen gick det hyfsat.


 

lördag 9 juli 2016

Såpbubblor?

Jag utvecklade konceptet med att klippa en vågig kant som schablon. Sedan droppade jag lite vatten. Ser nästan ut som såpbubblor.


fredag 8 juli 2016

Simple life

Fortsatte idag med att testa nyinköpta saker. Jag fastnade för lugnet i detta motiv och ville förstärka det med bakgrunden. Till detta kort har jag använt färgerna milled lavender, peacock feathers och walnut stain.


torsdag 7 juli 2016

Shoppingrunda och nya tekniker

Efter en shoppingrunda med bästa Anne till Porslinsblomman i Halmstad och Pysseltagen i Örkelljunga, måste man ju testa åtminstone några av de nya grejerna.

Här distress ink på cardstock + stämpel. Till vänster har jag använt prisvärda makeup-pads till att applicera färgen. Till höger har jag smetat ut färg på den utmärkta bakmattan från Ikea och sprayat vatten. Sedan har jag dragit pappret mot underlaget.

Här har jag färglagt ett stämpeltryck med hjälp av en pensel med vatterreservoar. Funkar riktigt bra, fast lite mera övning krävs förstås.

På de sista bilderna har jag använt en schablon. Först med mera naturtrogna kulörer, sedan betydligt mera färgglatt.




onsdag 6 juli 2016

Dagens tips

Om du har vägarna förbi Ikea, kan det vara en idé att kuta in och köpa en så här:
Nä, jag har den inte i köket. Men om man kladdar med distress ink, är den här bakmattan utmärkt. Fast jag vänder bullarna nedåt :-)