söndag 30 december 2018

Stumpastake

I juletider tänder man ljus. Men vad gör man med alla stumpar? Slänga? Så klart inte! Visst kan man köpa dyra, designade stumpastakar. Man kan också göra en egen av najtråd.
Spiralutformningen gör visserligen att den svajar när man stöter till den, så det får man helt enkelt låta bli.

fredag 28 december 2018

Julledighet = pyssel

Tomten kom med pyssel i år. Och det kliar så klart i fingrarna över att gå prova roligheterna. Jag började med att leka med Distress Oxide och våtservetter. Det blev helt klart snyggare än när jag har kladdat med sprayflaska och fön. Jag fotsatte att dutta färg över en Tim Holz-stencil (julklapp). Resultatet är här:
En rolig teknik.

Stencilen var så fin att jag fortsatte på gamla bokblad. Nu fyllde jag i konturerna med en svart penna. När jag stansade ut hålet i det svarta pappret, fastnade stansen. Det såg så snyggt ut med silverkanten, att jag målade dit med penna. 
Det här med färg på bokblad var ju effektfullt. Vad händer om man stämplar? Jo, det gick ju bra. Men så såg jag vad som stod i texten. Inte så muntert. Därför fick det bli en käck text i orange. Molnen i bakgrunden är såklart distress ink. Inte oxide, dock. Stämpeln är från My favorite things.



lördag 17 november 2018

Med scrapglasögonen på

Har beställt prisvärda kortbaser och karduspapper från Adlibris. Men varför slänga emballaget? Det går ju också att använda.

söndag 21 oktober 2018

24:e träffen i Hovet

24:e (!!!) träffen i Hovet. Har vi verkligen hållit på så länge? Denna gång ägnades stor del av träffen att plocka ihop goodiebags till den stora träffen senare i höst. Men några kort blev det också. Temat var Halloween, men några julkort blev det såklart också.

lördag 13 oktober 2018

Inga Halloweenkort.

Hösten och Halloween bjuder på många härliga färger och motiv. Vem gillar inte spöken och monster, liksom. Men i Sverige är Halloween inte direkt någon kortskickarhelg. Därför får man försöka hitta andra användningsområden för alla härliga dies och stämplar, som man bara inte kan låta bli att köpa. Så här kan det bli.
Lite annat har det också blivit. Det är ju snart jul. Åtminstone i korttillverkningsbranchen.






fredag 31 augusti 2018

Katter och ett bebiskort

Här har jag gjort tre kort med vit bakgrund. Iblan är det ju faktiskt snyggast så. Katterna är dies. Med vit bakgrund kan man måla öronen och ögonen. 
Här stansade jag ut båge i svart och vitt. Sedan pusslade jag ihop bitarna och färglade med promarkers.
Det här är ett beställningsjobb. Till en liten pojkbebis.

fredag 24 augusti 2018

Bokeh

Har försökt mig på bokeh-teknik. Korten blev visserligen fina, men jag har nog både fel grejer och fel teknik för att effekten ska synas. Blev mer såpbubblor än ofokuserat. Kanske nästa gång...


söndag 17 juni 2018

Stafflikort

Dagens utmaning på scrapträffen var stafflikort.
Fast det blev ett höstkort också. Fick den underbara, utstansade bården av en av scraptjejerna. Då blev det så här:




måndag 4 juni 2018

Beställningskort

Fick en beställning på ett studentkort. Mörkhårig tjej som gillar rosa, mode och serier. Mittemellan coolt och sött. Så här blev det:
Bokstavsdies från Sizzix, ballonger från My favorite things, flagga från YouDo och figurstans "no name" från Kina. Mössan har jag ritat och klippt ut själv. Det går ju det med.

söndag 6 maj 2018

Student -18

Jag hittade ett par fina saker på RoxStamps i veckan, bl.a. En fin liten studentstämpel. Här är tre varianter med den.
De fina siffrorna är dies från Sizzix.
Det blågula pappret med prickar är ett gammalt Panduru Hobby-papper.
Men studentkort kan ju se så olika ut. Varför inte en drake i studentmössa? (My favorite things, YouDo)
Till sist ett grattiskort. Elefant och ballong från My favorite things, grattisdie från Gummiapan. Vimplarna är ritade för hand.

måndag 2 april 2018

Iris folding

Mycket pill och klistriga fingrar, men några kort i tekniken "iris folding" har jag klarat av. Måste ju träna lite inför utmaningen nästa scrapträff.
Det är nästan lättare att få mitten snygg om man gör tvärtemot vad instruktionerna säger. Det vanliga är att börja vid kanterna och jobba sig inåt, men när jag gjorde vinglaset och blomman började jag i mitten istället.



söndag 18 februari 2018

Ljuva damer

Det är något speciellt med livsnjutande damer. Visst blir man lite glad! Och det är lätt hänt att man råkar klicka hem roliga stämplat, när man ser sådana här finingar.

De här tjusiga tjejerna var lite pilliga att färglägga och klippa ut. Jag behövde både nagelsax och skalpell. Men de är så härliga!

söndag 14 januari 2018

Scrapbooking i Hovet 14/1-18

Dagens tema var alla hjärtans dag och våren. Det blev naturligtvis en del rosa och blommigt. Men det skapades även annat idag.